Blog

Wat doet de zon met je huid?

Als de zon weer begint te schijnen gaan we massaal weer met korte mouwen en hemdjes naar buiten, bruin worden een kleurtje op doen dat is wat we willen! Maar hoe zit het nu eigenlijk met de zon? Wat zijn de goede en schadelijke effecten van de zon op onze huid?

Na een lange winterperiode zijn we altijd blij als de zon weer gaat schijnen. De eerste warme zonnestralen op je gezicht, en het zonder jas naar buiten gevoel kennen we allemaal. Gelukkig is daarom de zon ook niet alleen maar slecht voor ons, zonlicht zorgt namelijk voor de aanmaak van vitamine D. Vitamine D is belangrijk want dit zorgt voor sterkte botten en sterkte tanden, en voorkomt botontkalking en speelt een belangrijke rol bij de instandhouding van onze weerstand.

Zon geeft je huid een mooie bruine kleur dat is algemeen bekend! Maar zonlicht bestaat voor 95% uit UVA-straling en voor 5% uit UVB-stralen.

UVA stralen hebben een lange golf en dringen dieper door in de huid, tot in de dermis. Dit is de sloper van elastine vezels, de straling word ook niet tegengehouden door wolken of glas. Het licht breekt het elastine in vele stukjes, net zoals dit bij een gewoon elastiekje kan. Als deze langdurig in de zon heeft gelegen wordt deze bros en bij het oprekken breekt deze vrijwel direct. Heel veel en langdurige onbeschermde blootstelling aan zonlicht, zorgt dus voor een versnelde afbraak van elastine. En zorgt voor meer rimpelvorming van de huid. Daarom staat de A ook wel voor áging’.

UVB stralen zijn veel krachtiger, maar hebben juist een korte golf, waardoor ze minder diep in huid doordringen dan UVA stralen. Ze hebben voornamelijk invloed op de buitenste huidlagen. UVB stralen UVB-stralen veroorzaken DNA-schade en zonverbranding. De B in UVB staat dan ook wel voor ‘Burning’

Het verschilt per persoon hoe lang je in de zon kan zijn, maar zorg altijd voor een zonnebrand crème met factor. Dit mag je zelfs iedere dag op je gezicht smeren voor een gezonde en mooie huid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © 2016 relish.com. All rights reserved.
Top
Call Now Button
Beginnen met chatten
Stuur ons een WhatsApp
Hallo, hoe kan ik u van dienst zijn?